fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Conferința Națională Alzheimer, 2018

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

În perioada 21 – 24 februarie 2018 am participat la cea de a VIII-a ediție a Conferinței Naționale Alzheimer care s-a desfășurat în București.

Conferința a inclus atât prezentări  ale rezultatelor obținute în urma cercetărilor recente din domeniu și cursuri adresate profesionștilor din zona medicală cât și workshop-uri și seminarii adresate persoanelor suferinde și familiilor, respectiv persoanelor implicate în îngrijirea lor.

Pentru că o parte dintre vârstnicii care beneficiază de servicii de îngrijire în cadrul Rezidenței Valea Izvoarelor sunt diagnosticați cu Alzheimer în diferite stadii, ne-am bucurat să putem să susținem această conferință în calitate de Parteneri.

Pe parcursul celor 3 zile de conferință am aflat care este perspectiva asupra acestei boli a celor mai avizați din domeniu și am împărtășit cu cei prezenți experiența noastră legată de îngrijirea vârstnicilor care trăiesc cu acest diagnostic.

Sunt încă multe necunoscute vizavi de boala Alzheimer și de modalitățile prin care sunt cel mai bine satisfăcute nevoile persoanelor care se confruntă cu ea. Preocuparea pentru acest domeniu pe care am constatat-o însă în cadrul acestui eveniment patronat de Societatea Română de Alzheimer ne-a convins că există resurse pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și sociale oferite vârstnicilor.

Vom susține și noi, cu fiecare ocazie, demersurile Societății Române de Alzheimer de conștientizare atât a aparținătorilor cât și a publicului larg  asupra numărului mare de persoane afectate de Alzheimer și asupra importanței accesului acestora la servicii de îngrijirie specializate.