fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

INFORMARE privind măsurile instaurate în contextul ORDONANȚEI MILITARE NR. 8/09.04.2020

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Târgu Mureș, 10 aprilie 2020

Din grijă pentru părinții și bunicii din Rezidența VALEA IZVOARELOR, am decis continuarea stării de CARANTINĂ VOLUNTARĂ pentru o nouă perioadă de 14 zile, începând cu data de 13 aprilie 2020, cu prelungire periodică până la finalul situației de urgentă menținute de autorități, cu respectarea noilor prevederi legale impuse de ORDONANȚA MILITARĂ nr. 8 / 09.04.2020 privind izolarea preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor prevăzute la art.9 alin.(1).

Suntem prima și, din câte știm, singura Rezidență pentru vârstnici din țară care a luat o măsură atât de fermă precum CARANTINA VOLUNTARĂ cu mult timp înainte de apariția Ordonanței Militare nr. 8 din 09.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Ne-am asigurat în acest mod că pericolul contaminării cu noul virus este redus la minimum și, astfel, în prezent la Rezidența VALEA IZVOARELOR NU EXISTĂ NICI O PERSOANĂ SUSPECTĂ DE A FI CONTAMINATĂ CU COVID-19.

Toate măsurile de siguranță pe care le-am luat gradual în Rezidență, inclusiv izolarea totală de exterior prin CARANTINA VOLUNTARĂ, s-au dovedit măsuri eficiente prin care am reușit să protejăm sănătatea și siguranța rezidenților noștri, a căror vârstă înaintată și stare de sănătate fragilă îi face să fie prima grupă de risc în actualul context epidemiologic. Toate aceste măsuri au necesitat suportul și înțelegerea dumneavoastră, pentru care VĂ MULȚUMIM.

În cele 12 zile scurse deja de la momentul intrării în CARANTINA VOLUNTARĂ, împreună cu cei 20 de colegi de-ai noștri (asistenți medicali, infirmiere, bucătărese, kinetoterapeut, personal administrativ și de conducere), am continuat să asigurăm servicii medicale și de îngrijire la aceleași standarde înalte de calitate cu care rezidenții noștri sunt obișnuiți, le-am asigurat o viață activă și, în același timp, am menținut toate măsurile suplimentare necesare pentru limitarea propagării riscului și pentru creșterea siguranței celor dragi dumneavoastră.

Efortul susținut început la finalul lunii martie de către grupul operativ format din cei 20 de colegi de-ai noștri care au acceptat să nu părăsească Rezidența pentru 14 zile, va fi continuat. Astfel, începând cu 13.04.2020, ora 07.00, alți 24 de colegi au acceptat să intre voluntar în carantină și să rămână în permanență alături de părinții și bunicii pe care îi îngrijim, chiar dacă acest lucru înseamnă că, în acest an, o parte dintre ei nu vor fi alături de familiile lor de Sărbătorile de Paște.

Rămânem în continuare în contact permanent cu autoritățile și instituțiile implicate pe care le informăm despre măsurile pe care le implementăm: Direcția de Sănătate Publică Mureș, UPU – SMURD Mureș, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, Primăria Sînpaul.

Vă încurajăm să rămâneți aproape de cei dragi dumneavoastră prin intermediul convorbirilor video și astfel, să reușim împreună, aparținători și personal al Rezidenței, să oferim persoanelor vârstnice de la Valea Izvoarelor climatul de siguranță și comfort de care au nevoie pentru a putea trece mai ușor peste această perioadă dificilă. în plus, le vom fi aproape cu gânduri bune și le vom oferi bucuria Sărbătorilor alături de cei dragi.

Vă reamintim că, conform art. 9 lit. (2) a ORDONANȚEI MILITARE nr. 8 din 09.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, puteți solicita, în baza unei cereri, transferul beneficiarilor din centru la domiciliu, sau după caz la reședința aparținătorilor/susținătorilor/reprezentanților legali dacă vă asumați, pe propria răspundere, că aveți condiții corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora.

Vă mulțumim pentru suportul și înțelegerea dumneavoastră și așteptăm momentul în care ne veți putea vizita fără ca acest lucru să presupună un risc de contaminare a celor dragi.