fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

08 mart., 2021

8 Martie – Ziua Internațională a Femeii

În fiecare an de 8 Martie sărbătorim Ziua Internațională a femeii și Ziua Mamei, în România. Este cea mai potrivită ocazie să ne arătăm recunoștința și aprecierea față de mamele…

În fiecare an de 8 Martie sărbătorim Ziua Internațională a femeii și Ziua Mamei, în România. Este cea mai potrivită ocazie să ne arătăm recunoștința și aprecierea față de mamele noastre, pentru sacrificiile pe care multe femei le fac bucuroase pentru noi în viața de zi cu zi. În fiecare an ne străduim să oferim cadoul perfect mamelor noastre și nu este ușor să ne hotărâm, de aceea am pus pe listă câteva idei potrivite pentru a ne arăta recunoștința:

Cină în familie. Să luăm masa împreună cu familia este modul perfect de a celebra orice sărbătoare, mai ales Ziua Mamei. Puteți opta pentru o cină în familie în care mamele să fie invitatele speciale pe care să le serviți cu drag și atenție. Este o ocazie bună de inversare a rolurilor: dacă de obicei mama este cea care pregătește totul, servește și strânge la final, acum este momentul ca ea să se relaxeze și să se bucure de atenția oferită. Dacă nu sunteți „prieteni cu bucătăria”, o puteți invita pe mama să luați cina la un restaurant. Cu siguranță că va fi o surpriză la fel de plăcută și vă veți putea concentra întreaga atenție asupra relaționării. Indiferent de locație sau dacă alegeți să luați cina doar cu mama sau cu întreaga familie, să știți că pe lângă timpul petrecut împreună, există câștiguri și în ceea ce privește sănătatea pentru că oamenii de știință au demonstrat că 3 ore de interacțiune socială zilnică îmbunătățește considerabil starea de bine a seniorilor…

O felicitare. Uneori este greu să ne exprimăm sentimentele față de persoanele dragi din viața noastră. O metodă foarte bună de a face acest lucru este să ne așternem gândurile pe hârtie. O felicitare scrisă cu drag, în care să îi mulțumim mamei pentru tot ce a făcut pentru noi și în care să îi spunem cât de mult o apreciem va fi cu siguranță un cadou special care o va emoțiana până la lacrimi.

Florile – mereu la modă. Un buchet frumos de flori poate lumina ziua oricărei persoane, mai ales de 8 Martie. Aici cea mai grea decizie ar fi ce fel de flori să luăm. Dacă are o floare favorită, ideal ar fi ca buchetul sau aranjamentul să conțină și acea floare. Dacă nu are preferințe atunci un buchet în culori vesele cu siguranță că o vor binedispune.

Știm că nimic nu poate înlocui relația mamă-copil, și că o masă în familie este mai „delicioasă”, decât orice cadou. Dar încă trebuie să respectăm măsurile de siguranță impuse de autorități și nu ne putem exprima sentimentele așa cum ne dorim. Dar stați fără de grijă! Mamele și bunicile de la Rezidența Valea Izvoarelor sunt sărbătorite, îndrăgite și răsfățate cu ocazia zilei de 8 Martie. Am ales să aducem un zâmbet pe buzele doamnelor, oferindu-le un buchet de flori de primăvară, dar și organizând o mini-petrecere în cinstea lor.