fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Servirea mesei

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Alimentația în comunitățile Valea Izvoarelor

Servirea a trei mese principale și două gustări este un serviciu de bază inclus în programul rezidenților de la Mureș Senior Village, iar în cazul rezidenților proprietari de la Cluj Senior Village acesta este un serviciu suplimentar, care poate fi achiziționat individual sau ca și parte a unui pachet opțional de servicii de asistență și îngrijire.

Pe măsură ce avansăm în vârstă, o dietă echilibrată și sănătoasă este vitală pentru bunăstarea noastră fizică. Pofta noastră de mâncare se poate schimba și, de asemenea, se poate schimba felul în care consumăm alimentele dar nevoia noastră de alimente bogate în nutrienți nu se schimbă. De aceea este cu atât mai important să ne asigurăm că mesele sunt planificate astfel încât să satisfacă cerințele individuale.

Apetitul scăzut și consumul redus de alimente în cazul persoanelor mai în vârstă nu este un lucru neobișnuit, iar în unele cazuri în care există afecțiuni precum disfagia, trebuie acordată atenție specială felului în care este asigurată o nutriție bună.

Bucătarii de la Valea Izvoarelor sunt pasionați, au experiență și sunt adevărați profesioniști. Le pasă de ceea ce fac și de aceea contează și de unde provin ingredientele pe care le folosesc. Vor ca toți rezidenții să beneficieze de cea mai bună îngrijire și atenție, prin urmare concep meniuri adaptate cerințelor individuale, apetitului fiecărui rezident.

Hrana este pregătită din cele mai proaspete ingrediente provenite de la producători locali, în măsura posibilului, iar rezidenții sunt încurajați să participe la cluburile noastre de grădinărit. 

Produsele cultivate în grădinile noastre ajung adesea în meniurile noastre, bucătarii consultându-se cu rezidenții despre cum ar vrea aceștia să fie incluse în meniuri fructele și legumele cultivate din munca noastră, în grădinile din Sânpaul și, în curând, Apahida.

Orele de masă sunt un eveniment social în comunitățile Valea Izvoarelor și sunt ocazii pentru ca oamenii să se întâlnească. Prietenii și familiile sunt binevenite să ni se alăture – veți vedea cum astfel o comunitate Valea Izvoarelor devine ”acasă”.

Toți cei care ni se alătură și devin parte a comunității noastre Valea Izvoarelor vor beneficia de o evaluare a nevoilor de alimentatție pe care le au atunci când se mută la noi. Aceasta este o evaluare complexă și contribuie la conceperea unor planuri de îngrijire individuale. În această etapă începem să învățăm despre caracterele, preferințele rezidenților noștri și despre ceea ce le place să mănânce și să bea. Orice cerințe legate de regimul alimentar și orice probleme legate de gestionarea greutății, dacă există, sunt discutate și luate în considerare, iar informațiile sunt comunicate bucătarilor noștri care le utilizează pentru a adapta și a concepe meniuri personalizate.

Meniurile sunt schimbate cu regularitate pentru a menține alimentația variată și interesantă. Pe lângă asigurarea unei diete echilibrate, în bucătăriile noastre se pregătesc dulciuri și bunătăți pentru rezidenți și pentru vizitatori pe tot parcursul zilei.