fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Competențe medicale solide

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Rezidenții noștri au acces la asistență medicală de calitate

La Mureș Senior Village avem competențe superioare pe partea medicală, fapt care ne permite prevenirea și tratarea afecțiunilor medicale specifice persoanelor vârstnice sau transferul rapid, la spital, în cazul problemelor medicale acute.

 • Avem un colectiv medical complet, format din 3 medici specialiști (medicină de familie, psihiatrie, recuperare medicală) și 31 de asistente medicale și infirmiere, care se asigură că rezidenții noștri beneficiază de îngrijirea medicală specifică vârstei.
 • Rezidenții noştri sunt vizitaţi de trei ori pe săptămână de medicul Rezidenţei, dr. Pantics Dea, care monitorizează starea lor de sănătate şi prescrie tratamente pentru problemele medicale care se pot rezolva la nivelul Rezidenței.  
 • Facem programarea rezidenților noștri la medici specialisti pentru problemele medicale mai complexe și apoi asigurăm (opţional) transportul dus-întors, economisind astfel cel putin o jumătate de zi pentru aparținătorii rezidenților.
 • Avem competenţe vaste în îngrijirea vârstnicilor cu afecţiuni psihiatrice (demenţă, Alzheimer), un rol important în acest sens având aripa noastră specializată de tip Memory Care, sub coordonarea prof. dr. Nireştean Aurel, şeful Clinicii de Psihiatrie 2 din cadrul Spitalului Judeţean Mureş.  
 • Desfășurăm zilnic activități de kinetoterapie prin intermediul unui kinetoterapeut licențiat, sub coordonarea unui medic specialist în recuperare medicală.  
 • Avem un sistem sigur de gestionare a medicamentelor care ne permite să comandăm la timp și să administrăm medicația prescrisă fiecărui rezident, scutind astfel aparținătorii de grija procurării la timp a medicamentelor, pentru asigurarea unui tratament fără întreruperi.
 • Facem prelevarea gratuită a probelor biologice și transmiterea acestora la laboratorul de analize medicale, iar apoi comunicarea rezultatelor către rezident și familie, odată cu  tratamentul medical propus de medicii Rezidenței sau medicul specialist.
 • Personalul medical este prezent in Rezidențe 24/7, asigură monitorizarea continuă a rezidenților și apelarea SMURD în cazul urgențelor medicale care necesită intervenție specializată.

În Cluj Senior Village asistența medicală se oferă fie ca și parte a pachetului de servicii de bază, fie la cerere, ca și serviciu individual sau ca și parte componentă a unor pachete opționale de servicii de îngrijire:

 • Intervenția în caz de urgență medicală 24/7 este un serviciu inclus în pachetul de bază al proprietarilor rezidenți și permite intervenția personalului nostru permanent prezent în locație în urma apelării sistemului de apelare de urgență din fiecare apartament, apelarea 112 și a aparținătorilor.
 • Măsurarea parametrilor vitali (saturație O2, temperatură, tensiune arterială) ai proprietarilor rezidenți este un serviciu opțional, se efectuează săptămânal de un asistent medical generalist și este urmată de comunicarea acestor informații către aparținători, dacă se dorește.
 • Procurarea și administrarea zilnică a medicamentelor este un serviciu opțional care ne permite să comandăm la timp și să administrăm medicația prescrisă fiecărui rezident, scutind astfel proprietarii rezidenți și aparținătorii de grija procurării la timp a medicamentelor, pentru asigurarea unui tratament fără întreruperi.
 • Programările medicale externe se fac la cerere de personalul nostru și presupun contactarea și programarea rezidenților proprietari la consultații medicale de specialitate oferite de furnizori de servicii de sănătate externi, precum și transportul dus-întors.