fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Cum arată o zi obișnuită

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Atunci când aleg să trăiască într-o comunitate, seniorii se așteaptă ca felul în care se va derula ziua pentru ei să fie diferit de programul lor de acasă. Însă atunci când știm că urmează o astfel de schimbare avem tendința să ne facem griji. Cum ne vom adapta? Va fi schimbarea potrivită pentru noi? Vom reuși să ne integrăm în grupul deja format?

Suntem conștienți de efectul pe care astfel de întrebări îl poate avea asupra vârstnicilor și de aceea încercăm să le clarificăm încă înainte de mutarea propriu-zisă în Rezidență.

La Mureș Senior Village, din momentul cazării, seniorii au opțiuni: pentru că au la dispoziție în permanență suport din partea echipei noastre pot să aleagă cum doresc să își petreacă ziua și cât de implicați să fie în activitățile zilnice gândite pentru ei, în funcție de interesele pe care le au, de dispoziția în care se află într-o anumită zi și nu de limitele impuse de vârstă sau de starea de sănătate.                 

Ora 07.00 – 08.30 Pregătirea pentru micul dejun

O zi obișnuită începe și la Rezidență, ca și acasă, cu toaleta de dimineață și pregătirea pentru micul-dejun doar că, în cadrul Rezidenței personalul de îngrijire se asigură că fiecare persoană ajunge în sala de mese curat și îmbrăcat în haine potrivite.

Ora 08.30 – 10.00 Servirea micului dejun

La Mureș Senior Village înțelegem că servirea mesei este un moment important al zilei: rezidenții se întâlnesc cu prietenii, discută evenimentele care s-au petrecut deja sau pe care le așteaptă cu nerăbdare. Cele 3 mese principale și 2 gustări sunt un bun prilej de socializare. Ne străduim așadar să fim la înălțime: oferim un meniu diversificat, pregătit de bucătărese cu experiență și intervenim în acest proces doar atât cât e nevoie să ne asigurăm că toată lumea s-a alimentat și hidratat corespunzător.

Ora 10.00 – 13.00 Program de activități

La ora 10.00 încep activitățile de mișcare și socializare, desigur, cu gimnastica de dimineață. Rezidenții pot să aleagă apoi să participe la unul sau mai multe din Programele noastre dedicate: Ne menținem în formă prin mișcare, Spiritul fără vârstă, Antrenează-ți mintea, Povestea vieții mele, Atelierul de creație sau Cinemateca dar pot să își petreacă timpul și în aer liber, stând de vorbă cu prietenii pe terasele  Rezidenței sau plimbându-se pe aleile din curte. De două ori pe săptămână organizăm excursii, astfel că seniorii au ocazia să iasă din Rezidență și să viziteze diferite obiective turistice.

Deseori, adaptăm rutina zilnică în funcție de unele evenimente deosebite, pentru că nu ratăm nici o ocazie să sărbătorim: zile de naștere, sărbători religioase, Ziua Rezidenței, sărbători naționale sau internaționale (ziua națională, ziua femeii, ziua vârstnicului, etc.).

Ora 13.00 – 15.00 Servirea prânzului

Ora 15.00 – 17.30 Program de activități

Echipa responsabilă de Programele de activități respectă dorințele și preferințele seniorilor, timpul în care doresc să se odihnească, însă asta nu înseamnă că nu se străduiesc să îi implice în cât mai multe Programe. De multe ori seniorii își descoperă noi pasiuni sau plăcerea de a participa la actvități pe care acasă le-au abandonat.

Programul zilnic al rezidenților este presărat și cu consultații medicale, oferite de echipa medicala: medic psihiatru – șeful clinicii de Psihiatrie 2 din cadrul Spitalului Județean Mureș, medic specialist de reumatologie și recuperare și medic de familie, sau alte activități de natură medicală: administrarea tratamentelor medicale și monitorizarea stării de sănătate fizice și psihice a vârstnicilor.

Ora 17.30 – 18.30 Servirea cinei

Ora 18.30 – 20.00 Program liber, timp pe care vârstnicii îl petrec cum doresc: stau de vorbă, se uită la TV sau ascultă muzică.

Ora 20.00 – Pregătirea pentru somn

O zi obișnuită la Mureș Senior Village este una încărcată, iar seara, după servirea cinei, seniorii sunt conduși în apartamentele lor și ajutați cu pregătirea pentru somn. Urmează o nouă zi în care vor alege din varietatea de activități pregătite pentru ei de echipa noastră.