Povestea noastră

Cere informații

Cum a început totul..

În iarna anului 2012, Călin Sarchiz, proaspăt întors dintr-o vizită făcută bunicului său Tini, la spital, a realizat că familia lui era într-o situație dificilă, iar rezolvarea nu va fi deloc ușoară. Bunicul urma să fie externat în câteva zile, după o operație complexă și în niciun caz nu avea cum să se descurce singur acasă. Familia păstrase legătura cu doamna care o îngrijise pe bunica lui Călin la domiciliu, dar, din păcate acum era nevoie de asistență 24 de ore 7 zile pe săptămână, timp de cel puțin o lună, pentru recuperare după operație. Studiind piața, Călin și-a dat seama că nu exista o soluție de îngrijire decentă disponibilă, așa că, împreună cu familia au decis achiziția unei locuințe și mutarea bunicului în apropierea casei părinților săi, unde familia l-a îngrijit până la sfârșitul vieții.

Trecând prin această experiență de viață, destul de comună multor familii de altfel, Călin a conștientizat potențialul imens pe care îl prezintă îngrijirea vârstnicilor în România din punct de vedere al impactului pozitiv asupra persoanelor vârstnice și familiilor acestora. Prin urmare, Călin a decis să-și dedice resursele de energie și know-how dezvoltării primei rețele de rezidențe destinate vârstnicilor, denumită Valea Izvoarelor după numele satului în care se află prima rezidență construită și deschisă, în luna mai 2015.


Cine suntem

Nu suntem un AZIL de bătrâni”! Noi suntem ”Rezidența pentru vârstnici”, o rețea de rezidențe moderne, care își încântă clienții prin grijă, căldură, compasiune şi profesionalism.

Dacă această doamnă ar fi mama mea, aș fi mândru de mine? Noi îi îngrijim pe rezidenții noștri ca și cum ar fi părinții sau bunicii noștri!

Bătrânețea poate fi frumoasă! Demonstrăm, zi de zi, că viața poate fi frumoasă, atât pentru cei vârstnici, cât și pentru familiile lor!

Cea mai bună alegere! Suntem cea mai bună alegere pentru persoanele vârstnice și pentru colegii noștri și ne îmbunătățim continuu pentru a rămâne cei mai buni. Ne asumăm rolul de Lider în domeniul îngrijirii vârstnicilor și ne facem o datorie din asigurarea unei bătrâneți trăite în condiții de demnitate, siguranță și confort de către vârstnicii din România.


Unde suntem azi

Astăzi, grupul Valea Izvoarelor Senior Living are sediul central în Târgu Mureș, deține și operează o rezidență pentru 120 de vârstnici în satul Valea Izvoarelor, comuna Sânpaul, jud. Mureș și construiește cea de-a doua rezidență în comuna Apahida, la 11 km de Cluj Napoca, având data planificată de deschidere anul 2020.

Câteva cifre interesante:

  • Mai mult de 500 de vârstnici s-au bucurat de serviciile Valea Izvoarelor, din 2015 până în prezent (2019)
  • Vârsta medie a rezidenților este 79 de ani, iar 70% dintre ei sunt femei 
  • Peste 60 de angajați full time efectuează aproximativ 2500 de sarcini de îngrijire/zi
  • În cei 4 ani de activitate au fost desfășurate peste 3000 de ședințe de kinetoterapie și 400 de excursii de o zi pentru rezidenți.