fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Pachete diverse de servicii

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Găsește locul potrivit

La Valea Izvoarelor Senior Living avem o gamă variată de opțiuni de cazare pentru seniori. Terminologia pentru diferitele tipuri de îngrijire pentru vârstnici poate varia și poate adesea genera confuzii. Principala diferență constă în nivelul de ajutor necesar pentru activitățile zilnice și pentru îngrijirea medicală. Atunci când cauți o soluție de viață pentru seniori, asigură-te că acoperă nivelul de îngrijire pe care îl dorești și că înțelegi exact ceea ce se oferă precum și costurile implicate.


SENIOR INDEPENDENT/ASISTENȚĂ UȘOARĂ

Bucurați-vă de o viață fără grija întreținerii casei, în mijlocul unei comunități de seniori cum este cea de la Cluj Senior Village sau Mureș Senior Village. Veți avea confortul de acasă împreună cu beneficiile aduse de personalul nostru calificat.

În pachetul de servicii ”Independent/Asistență ușoară” pentru seniori sunt incluse: cazare, mâncare, menaj, întreținerea locuinței, spălarea hainelor,  programe și evenimente sociale, transport local (contra cost), încurajări și asistență ușoară din partea personalului de îngrijire pentru realizarea activităților zilnice (toaletare, îmbrăcare – dezbrăcare, servirea mesei, etc). În general, nu se asigură servicii medicale cu excepția administrării medicamentelor

Puteți lua în considerare acest pachet dacă:

  • Doriți un loc care nu necesită multă întreținere și gospodărire.
  • Vă place ideea de a socializa și de a avea opțiuni de activități în apropiere.
  • Aveți nevoie de ajutor doar în aspecte minore ale activităților zilnice.

ÎNGRIJIRE EXTINSĂ

Acest pachet de servicii oferă un nivel mai ridicat de sprijin decât ”Asistența ușoară” și include asistență pentru majoritatea activităților legate de viața de zi cu zi, inclusiv a celor de asistență medicală. Acest pachet este potrivit dacă persoana în cauză nu se mai descurcă singură cu activitățile cotidiene normale și necesită ajutor.

De asemenea, acest pachet este potrivit la ieșirea din spital după o intervenție medicală care are ca și urmări dificultați sau imposibilitatea de deplasare, alimentare, fiind o opțiune foarte bună pentru recuperare.

Acest pachet poate fi o alegere bună dacă:

  • Ai nevoie de mai multe servicii de îngrijire personală decât cele furnizate la domiciliu sau în pachetul de Asistență ușoară pentru vârstnici, care oferă în special servicii hoteliere.
  • Ai nevoie de ajutor cu unele activități zilnice cum ar fi îmbrăcatul, îmbăiatul, alimentația, toaletarea, schimbarea scutecelor, administrarea medicamentelor.
  • Ai nevoie de servicii medicale ocazionale și supraveghere.

DEMENȚĂ-ALZHEIMER

Mureș Senior Village dispune de o secție specială destinată persoanelor cu afecțiuni de memorie, cum ar fi demența severă și Alzheimer. Aici vei regăsi amenajări specifice, spre exemplu, iluminat amplificat, coduri de culori, coridoare ușor de străbătut, sisteme de control acces și spații interioare și exterioare sigure. De asemenea, rezidenții sunt implicați în evenimente zilnice care le oferă oportunități de implicare în programe de stimulare cognitivă, socializare și divertisment.

De asemenea, rezidenții noștri cu demență severă și Alzheimer sunt monitorizați permanent de personal medical de specialitate și consultați săptămânal de dl. Prof.dr. Nireștean Aurel Petru, șeful clinicii de Psihiatrie 2 din cadrul Spitalului Județean Mureș.

Personalul de îngrijire este de asemenea disponibil 24 de ore din 24 pentru a îndeplini nevoile complexe de îngrijire și medicale ale rezidenților cu demență severă și Alzheimer.


SEJUR DE RECUPERARE

Îngrijirea pe termen scurt pentru seniori presupune un sejur pe termen determinat de 14 zile într-o comunitate marca Valea Izvoarelor Senior Living. Este adesea potrivită persoanelor care se recuperează în urma unei perioade petrecute în spital sau pentru alte circumstanțe legate de sănătate. Este, de asemenea, disponibilă în cazul în care îngrijitorul la domiciliu sau familia își ia o vacanță în care nu se poate ocupa de persoana vârstnică. Nu în ultimul rând acest tip de pachet este potrivit pentru o perioadă de probă, dacă dorești să încerci serviciile de îngrijire disponibile.

Accesarea serviciilor pe termen scurt din cadrul Mureș Senior Village reprezintă ajutorul de care ai nevoie ca să te repui pe picioare și să îți recuperezi sănătatea. Poate tocmai ai suferit o operație de șold sau persoana dragă ție a suferit un accident vascular. În acest caz, noi dispunem de toate resursele necesare într-un singur loc pentru a te ajuta să te vindeci mai repede.