fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

E timpul pentru o schimbare?

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Primul tău pas către o viață mai bună

Când iei în considerare viața într-o rezidență sau o comunitate pentru seniori vrei să ai certitudinea că acolo tu însuți sau persoana dragă ție veți fi tratați cu iubirea și respectul pe care le meritați. Dorești un loc care să te facă să te simți ca acasă, unde personalul este atent la nevoile tale și îți oferă un mediu care să îți asigure un sentiment de împlinire și care să fie, totodată, stimulant. Noi înțelegem cât de dificil poate fi să încredințezi altor persoane îngrijirea ta și a celor dragi. Înțelegem că este nevoie de încredere – și noi luăm foarte în serios acestă responsabilitate.

În comunitățile Valea Izvoarelor, rezidenții noștri și familiile lor sunt principala noastră prioritate. Și o cale de a-ți arăta acest lucru este creând un loc în care rezidenților noștri să le placă să trăiască. Comunitățile noastre dispun de clădiri dotate cu spații de cazare generoase, spații verzi amenajate ca și parcuri și întreținute continuu și personal experimentat și primitor.

Când un senior devine rezident la noi, aceasta se poate bucura de o experiență culinară deosebită cu 3 mese principale, cu adevărat delicioase. Rezidenții noștri beneficiază de asemenea de un calendar de activități bine planificate, care include excursii săptămânale în afara comunității în care locuiesc. Cei care te ajută pe tine sau pe cei dragi ție pe parcursul fiecăreia dintre aceste zile active sunt membrii echipei noastre, atent selecționați și pregătiți să îi sprijine în tot ceea ce aceștia au nevoie.

Înțelegem că mutarea într-o comunitate pentru seniori este o decizie importantă și că nu este niciodată ușor să faci această alegere. O astfel de călătorie nu se întâmplă peste noapte. Este un proces pe care ne bucurăm să îl parcurgem alături de tine răspunzându-ți tuturor întrebărilor. Poate că nici măcar nu ești pregătit să începi acum această călătorie. Este în regulă. Cu cât aduni mai multe informații și afli mai multe despre oportunitățile disponibile ție și celor dragi, cu atât vei putea lua o decizie mai bună pentru viitor.


Ceva s-a schimbat

Căutarea unei soluții de viață pentru un senior începe de obicei atunci când îți dai seama că ceva s-a schimbat. Poate că nu mai vrei să ai de-a face cu bătaia de cap dată de întreținerea unei locuințe sau îți dai seama că îți dorești, pentru tine sau pentru cei dragi, mai multă interacțiune și implicare socială. Sau poate observi la cineva drag schimbări la nivelul memoriei care îl împiedică să conducă în siguranță, o scădere a mobilității sau dificultăți în gestionarea meselor sau a medicației? Aceste tipare persistă și evoluează până la un punct în care devine evidentă necesitatea găsirii unei alternative. Odată atins acest punct, este important să înțelegi care sunt variantele de soluții aflate la dispoziția ta și a familiei tale.

Alegerea potrivită presupune să decizi dacă îngrijirea la domiciliu sau într-o comunitate pentru vârstnici este cea care îți asigură stilul de viață pe care îl dorești și care răspunde în același timp nevoilor tale de confort și siguranță, inclusiv medicale.

Pentru unii luarea deciziei poate fi un pas intimidant, oricum, să nu crezi că trebuie să faci acest lucru singur. Personalul nostru atent și bine instruit de la Valea Izvoarelor a ajutat la îndeplinirea nevoilor de îngrijire pentru sute de persoane și familii aflate în circumstanțe diferite.

La Valea Izvoarelor Senior Living, noi ne angajăm să te ascultăm, să înțelegem ce fel de viață îți dorești pentru tine sau pentru cei dragi și apoi, împreună, găsim soluții personalizate care să îți permită să continui să trăiești așa cum îți place.


Luarea deciziei

Când ar trebui să începi să te gândești să cauți ajutor pentru părinții tăi?

Cu trecerea timpului, tot mai mulți români se confruntă cu această întrebare. Odată cu îmbunătățirea condițiilor de viață, oamenii au tendința de a trăi mai mult și este de așteptat să continue să trăiască vieți mai sănătoase. Datorită serviciilor medicale îmbunătățite, mulți oameni pot rămâne independenți și activi întreaga viață. Unii spun chiar că „65 este noul 50” (ani). Așadar, când ar trebui să începi să cauți ajutor?

Decizia îți aparține în întregime și ar trebui să se bazeze pe ceea ce corespunde cel mai bine nevoilor și dorințelor tale sau ale persoanei dragi ție. O mare parte din populație va avea în cele din urmă nevoie de asistență la activitățile zilnice din cauza apariției problemelor inerente vârstei. Cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât este mai probabil să se confrunte cu provocări serioase legate de sănătate care îi pot afecta capacitatea de a funcționa în siguranță singură. Pe măsură ce avansezi în vârstă devin mai importante discuțiile regulate cu cei dragi ție despre cum te vezi trăind pentru restul vieții tale.

Aceste discuții includ adesea și întrebarea dacă o rezidență sau comunitate pentru seniori ar fi sau nu o opțiune.


Ce să urmărești?

Există câteva semne care îți indică faptul că părinții tăi pot avea nevoie de ajutor. Dacă unul sau ambii părinți pierd în greutate, frigiderul lor nu este aprovizionat ca de obicei sau își pierd interesul față de rutinele lor obișnuite este necesară o analiză mai atentă și o discuție. Echimozele pot fi un indiciu al faptului că au căzut sau că au dificultăți în a se deplasa prin casă. Uită de igiena lor normală, de programările la medic sau să își ia medicamentele? S-ar putea să caute scuze pentru pierderile de memorie sau să fie frustrați din cauza confuziei lor. Poate că doar menționează că s-au rătăcit în timp ce conduceau sau mergeau pe jos către un loc familiar. 

Iată câteva aspecte suplimentare legate de stilul de viață al seniorilor dragi ție la care să fii atent:

 • Par să doarmă mult în fotoliul sau pe scaunul lor favorit.
 • Își administrează mai frecvent pastile de somn sau calmante.
 • Nu vorbesc despre vizitele la prietenii lor.
 • Nu mai participă la slujbele religioase sau la activități sociale.
 • Au luat unele decizii pripite în ultima vreme, care sunt îngrijorătoare pentru tine.
 • Cumpără articole inutile, au un comportament de acumulare sau obsesiv.

Factori de avut în vedere

Dacă o persoană dragă manifestă aceste comportamente probabil că va trebui să intervii înainte ca ea însăși sau alte persoane să fie rănite. Deși unele dintre aceste comportamente pot fi o avertizare privind schimbări majore de sănătate, este important să faci diferența între schimbările normale de comportament cauzate de vârstă și apariția unor factori de risc mai serioși.

Spre exemplu, o tendință nou observată la persoana dragă de a lăsa casa neîntreținută în mod regulat sau de a nu o păstra curată poate fi parte din procesul normal de îmbătrânire sau poate fi consecința unei boli sau a procesului de degradare a sănătății. Există câțiva factori care vă pot ajuta să stabiliți dacă îngrijorările tale legate de starea de bine și de siguranța părinților tăi sunt justificate și este nevoie să intervii.

Iată cinci factori de avut în vedere atunci când decizi dacă părinții tăi au nevoie de ajutor:

 • Condusul mașinii în condiții de siguranță: dacă părintele tău a început să conducă mașina în mod haotic ar putea exista o serie de cauze fizice pentru acest comportament, cauze care variază de la probleme de vedere sau de auz la amețeală sau confuzie cauzată de medicamente. Sau cauza ar putea fi ceva mai serios cum ar fi boala Alzheimer sau accidentele vasculare cerebrale. Este important să descoperi cauza problemei legate de condusul mașinii. Încurajează persoana dragă să își facă un examen medical complet înainte de a urca din nou la volan. Unele probleme, cum ar fi pierderea auzului, reacțiile la medicamente și unele tulburări de vedere pot fi corectate printr-un tratament medical corect.
 • Siguranța din punct de vedere medical: mulți adulți mai în vârstă se bazează pe medicamente pentru a-și păstra sănătatea. În cazul schemelor mai complexe de tratament este ușor ca o persoană în vârstă să omită să ia un medicament sau să ia accidental o doză dublă. Organizatoarele de pastile, etichetate cu zilele săptămânii (și uneori chiar: dimineața, prânz și seara) îi pot ajuta pe părinții mai în vârstă să ia corect medicamentele. Totuși, dacă observi că părinții tăi nu pot să își ia medicamentele așa cum le-au fost prescrise acesta ar putea fi un semn că au nevoie de asistență la administrarea medicamentelor.
 • Siguranța financiară: există două aspecte legate de siguranța financiară de avut în vedere în cazul părinților în vârstă, mai ales când unul sau ambii părinți încep să aibă probleme de memorie sau de logică. Prima întrebare este dacă ei pot să își gestioneze cheltuielile de rutină sau nu. A doua întrebare este: pot ei lua decizii financiare corecte? Pentru a stabili dacă părinții tăi uită să plătească sau rătăcesc facturile caută dovezi ale facturilor neplătite sau notificări de întârziere, bineînțeles, când știi că aceștia au resursele necesare pentru a-și acoperi cheltuielile. Neplata la timp a facturilor poate conduce la plata unor penalități de întârziere inutile de către părinții tăi sau chiar la sistarea unor servicii de utilități absolut necesare. Luarea unor decizii financiare corecte este un alt domeniu de analizat. Este posibil ca părinții tăi să fie presați de oamenii de vânzări să cumpere produse și servicii de care nu au nevoie? Îndrumarea lor în astfel de situații, cu tact, poate face o mare diferență.
 • Activități legate de traiul zilnic: dacă părinții tăi nu pot efectua cu ușurință activitățile normale legate de traiul zilnic, atunci vor avea nevoie de cineva care să îi ajute. Uneori acea persoană este partenerul de viață, care poate fi într-o formă fizică și psihică mai bună. Alteori acea persoană ești chiar tu, copilul adult. Sau poate părintele tău are nevoie de asistență medicală profesionistă. Greutățile pe care le întâmpină la activitățile zilnice pot fi cauzate de probleme de ordin fizic, patologic sau cognitiv, iar un furnizor de servicii medicale îl poate ajuta printr-o examinare medicală adecvată.
 • Siguranța acasă: pe măsură ce părinții avansează în vârstă, ei devin mai fragili. Scările pe care odată le urcau și coborau cu ușurință pot fi acum o provocare pentru ei. Pe măsură ce coordonarea și forța lor se schimbă, sarcinile simple precum căratul pachetelor grele sau măturatul podelei devin mai dificile. Multe dintre accidentele suferite de persoanele în vârstă la domiciliu pot fi prevenite prin efectuarea de modificări și reparații în locuințele lor. Unele modificări pot fi simple, cum ar fi instalarea balustradelor pe holuri sau a mânerelor de susținere în baie. Anii de aur ai părinților tăi nu trebuie să fie plini de pericole și de disconfort, nici pentru ei și nici pentru tine. Cu o planificare atentă și asistență adecvată, ei se pot bucura de un mediu sigur și sănătos.

Găsirea opțiunii potrivite de îngrijire pentru vârstnici

Pentru a beneficia de ajutor în alegerea tipului de îngrijire de care au nevoie cei dragi, contactează-ne acum. Noi te ajutăm cu drag! Personalul nostru atent și bine instruit de la Valea Izvoarelor Senior Living a ajutat la îndeplinirea nevoilor de îngrijire pentru sute de persoane și familii aflate în circumstanțe diferite. Contactează astăzi un membru al echipei Valea Izvoarelor pentru a găsi soluția potrivită de îngrijire pentru familia ta.