fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Ne menținem în formă prin mișcare

Nu contează dacă pe parcursul vieții ai practicat sau nu un sport. Important este să te menții activ și mobil în condiții de siguranță.

Cei 2 kinetoterpeuți licențiați împreună cu un medic reumatolog și de recuperare au dezvoltat programe de gimnastică medicală, atât de grup cât și individuală, completate cu ședințe de masaj terapeutic care să te ajută să fii într-o formă fizică maximă și asta într-un mod distractiv și interactiv.

Înaintarea în vârstă este inevitabilă și ne obligă să ne confruntăm cu multe provocări. Vestea bună este că sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a ne menține tonusul și starea de bine.

Programele noastre de gimnastică medicală își propun să ajute persoanele vârstnice să:

  • Își păstreze forța musculară și puterea. Pierderea puterii și masei musculare este frecvent întâlnită la vârstnici.
  • Își crească rezistența la activitățile fizice. Odată ce rezistența cardio scade, vârstnicii tind să se miște mai puțin și astfel să își piardă mobilitatea.
  • Își păstreze flexibilitata. În timp articulațiile devin rigide și astfel, cu o libertate scăzută de mișcare vârstnicii sunt expuși accidentelor.
  •  Își îmbunătățească echilibrul. Cele mai frecvente accidente în care sunt implicați vârstnicii se datorează căzăturilor și acestea apar ca urmare a pierderilor de echilibru.