Competențe medicale solide

Cere informații

Rezidenții noștri sunt monitorizați de medici

Avem competențe superioare pe partea medicală, fapt care ne permite prevenirea și tratarea afecțiunilor medicale specifice persoanelor vârstnice sau transferul rapid, la spital, în cazul problemelor medicale acute.

  • Avem un colectiv medical complet, format din 3 medici specialiști (medicină de familie, psihiatrie, recuperare medicală) și 31 de asistente medicale și infirmiere, care se asigură că rezidenții noștri beneficiază de îngrijirea medicală specifică vârstei.
  • Rezidenții noştri sunt vizitaţi de trei ori pe săptămână de Medicul Rezidenţei, dr. Simo Dora, care monitorizează starea lor de sănătate şi prescrie tratamente pentru problemele medicale care se pot rezolva la nivelul Rezidenței.  
  • Facem programarea rezidenților noștri la medici specialisti pentru problemele medicale mai complexe și apoi asigurăm (opţional) transportul dus-întors, economisind astfel cel putin o jumătate de zi pentru aparținătorii rezidenților.
  • Avem competenţe vaste în îngrijirea vârstnicilor cu afecţiuni psihiatrice (demenţă, Alzheimer), un rol important în acest sens având aripa noastră specializată de tip Memory Care, sub coordonarea prof. dr. Nireştean Aurel, şeful Clinicii de Psihiatrie 2 din cadrul Spitalului Judeţean Mureş.  
  • Desfășurăm zilnic activități de kinetoterapie prin intermediul unui kinetoterapeut licențiat, sub coordonarea unui medic specialist în recuperare medicală.  
  • Avem un sistem sigur de gestionare a medicamentelor care ne permite să comandăm la timp și să administrăm medicația prescrisă fiecărui rezident, scutind astfel aparținătorii de grija procurării la timp a medicamentelor, pentru asigurarea unui tratament fără întreruperi.
  • Facem prelevarea gratuită a probelor biologice și transmiterea acestora la laboratorul de analize medicale, iar apoi comunicarea rezultatelor către rezident și familie, odată cu  tratamentul medical propus de medicii Rezidenței sau medicul specialist.
  • Personalul medical este prezent in Rezidențe 24/7, asigură monitorizarea continuă a rezidenților și apelarea SMURD în cazul urgențelor medicale care necesită intervenție specializată.