Activități diverse de socializare

Cere informații

Rezidenții noștri se distrează!

Punem accent pe activitățile de socializare ale rezidenților pentru că acestea sunt esențiale în asigurarea unei stări psihice bune. Majoritatea activităților se desfășoară în cele două săli de socializare de 50 mp fiecare și pe terasele Rezidenței, când este timp frumos.

  • Lucrul manual, desenul, jocurile de socializare – stimulează atenția, spiritul de competiție și crează legături între oameni. Sunt activități pe care le asociem fiecare dintre noi cu buna dispoziție și relaxarea și la fel se întamplă și in cazul persoanelor vârstnice.
  • Proiecția săptămânii – un film vechi dar bun, o piesă de teatru cu fețe cunoscute, un documentar despre locuri sau evenimente pe care le cunosc sau de-abia acum află despre ele, sunt tot atâtea prilejuri de bucurie și de discuții revigorante pe care vârstinicii le trăiesc sau le retrăiesc alături de prieteni vechi și noi. Sunt ocazii în care pot să depene amintiri și să își impărtășescă unii altora cunoștințe, păreri, senzații trăite.
  • Dezbateri – în marea familie pe care o găzduim la Valea Izvoarelor și care cuprinde aproximativ 120 de persoane, cu vârste între 65 și 95 ani, întâlnești persoane care au cunoștințe din cele mai diverse domenii. Sunt oameni care mai au încă multe lucruri de spus! Organizăm, pentru ei, dezbateri fie pe marginea unui subiect propus de rezidenți, fie cu ocazia unor evenimente recunoscute la nivel național.
  • Excursii – săptămânal, organizăm excursii facultative de o zi pentru rezidenții nostri, în locații turistice îndrăgite: cetatea Sighișoarei, salina Praid, mânăstirea Râmeți, grădina Zoo Tg-Mureș, cetatea Alba Iulia, mânăstirea Recea. Este o ocazie excelentă pentru rezidenți de a ieși din cotidian, a bea un suc sau o cafea în compania noilor prieteni și, de ce nu, a se regăsi spiritual.