fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Un bunic pentru fiecare copil abandonat

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Un bunic pentru fiecare copil abandonat este un proiect care își propune să aducă împreună două dintre categoriile cele mai vulnerabile de beneficiari ai serviciilor sociale – copiii abandonați și vârstnicii – și să acopere astfel un gol emoțional determinat de lipsa familiei.

Un bunic pentru fiecare copil abandonat este un proiect care își propune să aducă împreună două dintre categoriile cele mai vulnerabile de beneficiari ai serviciilor sociale – copiii abandonați și vârstnicii – și să acopere astfel un gol emoțional determinat de lipsa familiei.

Parteneriatul încheiat între Asociația Valea Izvoarelor și DGASPC Mureş a fost semnat în luna octombrie 2017 și a debutat în 05 decembrie 2017.

Beneficiarii proiectului sunt copiii aflați în centre de plasament de tip familial, cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani și persoanele vârstnice, beneficiare ale serviciilor sociale de îngrijire în cadrul Rezidenței Valea Izvoarelor

La program vor participa, în prima etapă, 7 copii, respectiv 7 vârstnici.

Proiectul se va întinde, în forma propusă, pe durata unui an, însă ne dorim extinderea lui atât ca și amploare cât și ca perioadă.

Obiective proiectului

  • Dezvoltarea abilităților de comunicare prin expunerea beneficiarilor proiectului unor experiențe social – educative noi
  • Dezvoltarea abilității de lucru în echipă
  • Creșterea sentimentului de autovalorizare prin participarea la acțiuni în beneficiul altora
  • Sensibilizarea publicului larg asupra nevoii de socializare și de creare a unor legături afective ale acestor două categorii vulnerabile: copii și vârstnici.

 Pe parcursul vizitelor copiii își vor petrece timpul în compania vârstnicilor selectați de către reprezentanții Asociației Valea Izvoarelor, în spațiile comune ale Rezidenței, sub supravegherea persoanei responsabile de activitățile de socializare din cadrul rezidenței – Mihaela și a repezentanților DGASPC.

05 decembrie 2017 – Prima întâlnire dintre copii și bunicii din Valea Izvoarelor

Am așteptat cu toții nerăbdători debutul acestui proiect. Iată ce s-a întâmplat:

Cei 7 copii, însoțiți de asistenții lor maternali și de reprezentanții DGASPC au ajuns la Rezidență la ora 10.30.

Ne-am prezentat, ne-am împrietenit și apoi am muncit împreună :).

Fiecare copil, ajutat de bunicul pentru o zi și de colega mea Mihaela, a confecționat propriul său glob cu care să îsi decoreze bradul. Am avut nevoie de mult sclipici, de conuri de brad, de lipici și de alte ingriedente care vor rămâne secrete însă rezultatul a fost cel așteptat: zâmbete multe.

Nu am uitat nici de Sărbătoarea Sfântului Nicolae. Copiii au ascultat legenda Sfântului Nicolae, au aflat ce avea Moșul în sacul său cu mulți ani în urmă, când bunicii erau la rândul lor copii și ne-au cântat o mulțime de colinzi care ne-au emoționat.

Nu ne-am despărțit înainte să ne bucurăm de cadourile lăsate de Moș Nicolae pentru copii la Rezidență, și fără promisiunea de a ne reîntâlni foarte curând.