fbpx
Măsuri de siguranță preventive pentru rezidenți și vizite. Află mai multe

Rezidența Valea Izvoarelor s-a imunizat împotriva COVID-19

Vreau să primesc noutăți despre Valea Izvoarelor (Completând acest formular îmi exprim acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Vezi politica de confidențialitate).
Cere informații

Rezidența Valea Izvoarelor Sânpaul, care oferă îngrijire și asistență medicală unui număr de 90 de persoane, cu vârste cuprinse între 65 și 97 de ani, a făcut cel mai important pas în stoparea pandemiei de coronavirus: vaccinarea rezidenților și a personalului.

Angajații Rezidenței Valea Izvoarelor s-au încadrat în prima etapă a campaniei de vaccinare, doritorii fiind programați deja de la începutul acestui an.

„Ne bucurăm că mare parte dintre angajații noștri au urmat sfatul specialiștilor de a se imuniza împotriva virusului SARS-CoV-2. Este cea mai sigură și mai rapidă cale de a ieși din pandemia de coronavirus și de a reveni la stilul de viață anterior. Persoanele vaccinate nu au manifestat reacții adverse, se simt bine și așteaptă administrearea următoarei dozei, la sfârșitul acestei luni”, a declarat Oana Blaga, Președintele Asociației Valea Izvoarelor.

Nu a întârziat nici vaccinarea seniorilor Rezidenței Valea Izvoarelor. Așadar, miercuri, la nici o săptămână de la începerea celei de a doua etape a campaniei de vaccinare, o echipă mobilă s-a deplasat la Rezidența Valea Izvoarelor în acest sens. Seniorii care s-au înscris pentru vaccin au fost consultați în prealabil de medicul Rezidenței, care s-a asigurat că starea de sănătate a fiecăruia permite administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Mai mult de jumătate din seniorii de la Rezidența Valea Izvoarelor au ales să se vaccineze împotriva COVID-19. Sănătatea și siguranța fiecăruia, dar și asigurările medicilor specialiști, au fost mai puternice decât vocile care crează confuzie și neîncredere prin răspândirea informațiilor distorsionate legate de vaccin. Doamna Elena, 73 de ani, rezidentă la Valea Izvoarelor a declarat că abia a așteptat vaccinarea: Înainte de a mă pensiona am lucrat ca asistentă medicală o viață întreagă. Înțeleg foarte bine importanța și avantajele acestui vaccin, deci sunt mai mult decât încântată că ne-a venit și nouă rândul să ne imunizăm. Aștept cu nerăbdare să îmi pot petrece timpul cu familia, ca înainte, fără atât de multe griji”.

Niciunul dintre seniorii vaccinați miercuri împotriva COVID-19, la Rezidența Valea Izvoarelor, nu a prezentat reacții adverse.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea populației împotriva COVID-19 ca fiind cea mai eficientă soluție pentru stoparea pandemiei actuale, concomitent cu respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a infectării. Sunt multe discuții referitoare la siguranța vaccinurilor scoase pe piață, iar pentru a lua o decizie corectă, este important să facem diferența între informațiile adevărate și cele false și să ne documentăm doar din surse sigure.